Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller bara olycklig kärlek, inte så bara förvisso.


Skenkär


tvärs över salongen speglade sig en dam i spegeln
vilken för övrigt tog hela väggen i anspråk, vilket gav
liten anledning att missa allt den förvisso återspeglade

Hennes ögon träffade mina, rakt på, hela vägen in

omöjligt var det förstås att slita sig, vika undan eller stå
kvar för den delen men blickar som funnit varandra kan
bara klippas av antingen katastrof utifrån, eller förvisso

inifrån


Innan jag visste ordet av gränslade hon mig vant som
en ryttare sitter ner i sin sadel och hypnosen tog hela
rummet med sig in, långt in nånstans jag aldrig varit
förr och ske gudars vilja hindra nu icke detta vansinne

- och det fortsatte, djupare än varken ljus eller mörker
ens tvistar om vem som egentligen hör hit eller dit, vi
for blint mot alla upplösningars svarta hål nånstans



Att svära är fult men dit vill jag igen.





Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 313 gånger
Publicerad 2017-08-05 23:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I en sådan värld tror sig någon verkligen ha varit, befinner sig troligen nu, kommer nog att befinna sig i även 'snart nog'. Liksom i en dröm, läsaren och upptäcktsresande bör besegla lust att äventyra 'allt' för att en gång, åtminstone, ha tyckt sig ryckas med så. Av en text. Trenne tulpaner av di gula, vita och rött glittrande... Bonk!
2017-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP