Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du stirrar dig själv blind

Det där är du
och din inre spegel

Ser ingen annan
än dig själv

Bara pratar om dig
i negativa ordalag

 

Skjuter iväg knivar
brännande ord

Ingen tanke

att det faktiskt finns någon
som tycker om dig

 

Din självupptagenhet
blir en mur, som blir tjockare

och tjockare

Du har bestämt dig
att det är så, inget annat

 

När jag ser på dig
känns det som varje gång

sitter jag alltmer fast
orörlig under vattendroppar

som en efter en
sliter sönder mitt skydd

alla dina ord fräter sönder
mitt känsloliv, min puls

för dig

och jag går

 

för att ha kvar
min styrka
det som är jag

 

du talar om rättighet,
jag säger bara

här, en riktig spegel

 

en dag kanske du
ser dig själv, riktigt ser dig själv

 

 

kärlek till dig själv
öppnar dörrar

till verkliga möten i livet

 

© Juli 2006




Fri vers av Juli
Läst 474 gånger
Publicerad 2006-05-27 14:10



Bookmark and Share


  PetraSally
beskriver exakt och precist diverse människor ocg relationer i mitt liv årminstone!!!
2006-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Juli
Juli