Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns så mycket

världen utanför 
                                       och inuti

en döv kan lyssna utan att höra
och du har inte uppfångat ett enda ord

en blind kan se så mycket mer
än vad du som seende verkligen kan se

en rullstolsburen kan gå mycket längre
och vi har inte flyttat någon meter

men det förstår inte du

(eller vill inte förstå)

du är döv även om världen bankar utanför
du är blind trots att i dess inre av det som är du
vrålar efter frihet, en frihet som är din självständighet
men du är inte rullstolsburen, du har fastnat

och valt att stanna kvar

(av feghet)

det kan inte jag

 

för världen utanför
                                                  och inuti

är det som kallas för liv

                                                   och kärlek

                              (och kärlek ska inte stå inom parentes)

 

 

© Juli 2007




Fri vers av Juli
Läst 625 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-22 16:12



Bookmark and Share


  KLANG
Man ser det man själv vill och hör det man själv vill. Om alla öppnat sina sinnen hade världen varit så mycket bättre. Kloka ord från dig. Tack för denna!
2007-08-23

  Ulf Lagerholm
Tänkvärda rader!! (kärlek ska inte stå inom parentes)=strålande!
Båda mina tummar far upp i luften. Tack
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Juli
Juli