Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tills dess himlen blir hav

Det är svårt att förstå andra
Ännu svårare att förstå sig själv
Annars skulle det bli fred och kärlek i hela världen
Och himlen blir hav där solen aldrig går ned

Den som förstår sig själv blir den som alltid skiner
Den som låter alla vara med, med öppna armar
Låta dig värmas tätt intill dess hjärta som ständigt slår
Och himlen blir hav där solen aldrig går ned

Biblioteken skulle utrymmas,
ingen skulle läsa psykologi och livsstrategier
Terapeuterna skulle förlora sina jobb
Respekt blir kungörelse, alla skulle strömma ut
Med öppet sinne utåt, inåt och till dig  
Och himlen blir hav där solen aldrig går ned

Problem skulle finnas, inte av det slag att blod rinner
att vi stänger oss in
Dans för varje hjärta, en familj
som det var från världens begynnelse
Släpp ut varje själsförmögenhet
Låt en dialog växa, inte försaka
Och himlen blir hav där solen aldrig går ned

Vinningslystnad föder krig, säger någon
om detta kan aldrig försvinna
Där himlen blir hav där solen aldrig går ned
Enbart en ouppnåelig vision, drömmar av en falsk livboj
Vi tror vi flyter men vi drunknar, sa du och jag funderade

Då kommer jag aldrig att förstå mig själv
och du kommer aldrig att förstå dig själv
vi kommer aldrig någonsin att förstå varandra

Och vi alla sitter ensamma på biblioteket och försöker

Tills dess himlen blir hav

 

Men långt, långt härinne dunkar ett hjärta som vill ut
och ditt också, ser jag

och där borta också, ett hjärta till, och där, där, där 

Tills dess himlen blir hav

 

© Juli 2007

 

 




Fri vers av Juli
Läst 441 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-25 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Juli
Juli