Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAGARNA OCH NÄTTERNA

 

snubblande virrvarr av tankar

malande viskningar inuti huvudet

sakta drar sig minuterna fram

medan radion förtäljer stormvarning

 

i den stunden allt tystnade

där natt och gryning smälte

allt blev till en hjärngröt och soppa

och alltet tystnade med stillheten

 

där du befinner dig varslar uppsägningar

dina celler har gett sig av på vilsenvandring

Du letar efter det som var i direktsändning

cellerna ropar och förvillar sig ut i evigheten

 

hjärtats ledningscentral har förlorat jordfelsbrytare

hjärnvindlingarnas samabandscentral totalt nedsläckt 

orden faller i rader ned i dikeskanten, renfanan flaggar

där är allt nästan som förut men kroppen tar sig inte fram

 

du fyllde sjuttio och var fylld av energi och vitala upptåg

medan den hemliga planen sattes i verket njöt du semester

de lappländska markerna vek ihop sig likt en turistkarta

alla ljuden blandades med "min älskling du är som en ros"

 

mamma satt vid din sida men jobbet tvingade henne hem

du manade på tankarna att måtte allt gå vägen mot ljuset

stroken förlamade din vänstersida och du förlorade synen

de svarta tysta timmarna dagen bjuder täcker du med krita...

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-07 18:33



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Du beskriver på ett väldigt kraftfullt sätt sådant som är svårt att beskriva.
2017-09-08

  StinaJ VIP
Berörande text om livets svåra.
2017-09-08

    ej medlem längre
Stark och berörande text. Varma tankar till er alla.
2017-09-07

  ULJO
Berörs djupt av den tragedi som du belyser här. Kram till dig.
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP