Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ORDVRÄNGERI FÅR DIG ATT GÅ FÖRBI, DINA DÖMANDE STÄNGER MIG UTE FRÅN ATT TYCKA DU ÄR SYMPATISK DEMOKRATISK SOLIDARISK... JAG PRATAR BARA PÅ SOM ETT SKYDD MOT DOMEN...


INSIDAN ÄR MIN HEMLIGHET

 

inom mig finns

en sida så tyst

medan munnen

den talar högt

 

orden blir stenar

i muren som

stänger dig ute

ute från insidan

 

du iakttar mig

du säger orden

"pratar hela tiden"

jag blir rädd för dig

 

för du pekar mig in

i ett hörn utan väg ut

jag säger inte till någon

vad "tystlåten du är" ...

 

ingen går omkring

och pekar på blyga

säger "du är blyg"

"Gud vad du är tyst"

 

"Gud vad du pratar mycket"

pratar för att stänga dig ute

att du vill bestämma över mig

tala om hur jag är - döma mig

 

det gör mig osäker och rädd

att du som dömande skall

ta dig till min insida och döma

då börjar jag pratar ännu mer ...

 

då vill jag inte ha dig nära

att prata skrämmer dig bort

jag slipper dela min insida

med någon som inte förstår

 

mina försvar bygger

en ännu högre mur

släpper inte in dig

stänger dig ute med ord

 

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-04 11:11



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Öppenhet är fantastiskt. När man ger ut beröm, tack och humor så får man automatiskt så mycket tillbaka utan att man bett om det.
2017-10-05

  Fem hjärtan VIP
Alla har vi våra försvar och språket är ett mycket effektivt sådant..!
2017-10-04

  Kungskobran VIP
Underfundigt skrivet
Öppnar tankar.
2017-10-04

  ULJO
Ibland kan tystnaden säga mer än ord
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP