Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG HAR MAKTEN ATT PEKA DIG UT, JAG HAR MAKTEN ATT TYCKA UTAN SLUT, JAG HAR MAKTEN TILL ORDET SOM GER MIG MAT PÅ BORDET, ORDET ÄR INTE MAKT NÄR DET TALAR OM SLAKT DÅ DRÄPER DET LYSSNAREN ... BYGGER EN PAKT...


TYSNADEN SÄGER DEN MER ÄN ORD PÅ VÅR JORD?

 

skruvar ned volymen

stryker bort mig ur nuet

tystar ned allt som sägas vill

det finns ingen plats att tala nu

 

strömmande ordformler rusar emot mig

tystnaden är det att använda som vapen?

varför tystna och tiga, varför utmana ljuden

visa sin makt genom att tiga kan man det ... ?

 

vad betyder tystnad ska det tolkas vara ett hot... ?

ska tystnad läggas på någon som talar - likt en boja?

säger tysnaden att den som talar är fel ute eller vilse?

ska tystnad användas som en mening utan ordens makt

 

tystnad en meningsfullt använd makt som inger potens?

är tigandet en fråga om maktutövning eller försgadhet ... ?

ska ordet få vara ett enkelt uttryck eller vidmakthållande?

vad säger man eller menar med tystnad, kan den tolkas rätt?

 

det är svårt att skriva en mening utan ordens närvaro

svårt att tolka tysnaden utan individuell tolkningsbakgrund 

vi har alla rätt till ordet utan makt eller mening eller mål

ibland är tystnad rätt ibland är tystnad fel liksom ord ...

 

ska vi passa oss på varje ord paus eller ren tystnad

ska vi vara rädda för orden ljuden eller tystnaden ... ?

har vi rätt att tolka dem båda utan frågan om ursprung

kanske vi är tysta när vi talar och talande i tystnaden

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-04 15:32



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Det är svårt att vara berusad nykter

De två sista verserna är att fundera på

tystnad kan definitivt vara att tala

mycket att fundera över








2017-10-04

  ULJO
Titeln talar sitt tydliga språk
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP