Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Slut ögonen och häng i fransen som krakel spektakel


ÖGONFRANSLIM

 

En liten dikt...
Nu mera finns det lim
Vi nöjde oss med sim
Kort för telefon
Vi sitter nu som fån
Fast i limmet
Förbi oss simmar stimmet
Vi fastnar i smeten
Blir bara till lockbeten
Fransar som vinka
Nu åker de i finka
De stackare som är fast
Har ögonfransar av plast
Vad skulle väl hända
Om de limma fast sin ända
De som detta hittat på
Hur kunde det så illa gå
Vad är vi för ena jeppar
Som på barrikaden steppar
Går på alla falska saker
Att bli fri kanske ett mirakel
Vi vill reklamera
Inte limma fransar mera
Bli som ler och långhalm
Rädda solidaritetens barm
Vi är bara människor
Som har en massa känslor
Vi tror på hokuspokus
Man kan bara lita på kosmos

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-01 17:00



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Rim om lim. Ja, så det är.....
2017-11-02

  Anya VIP
Humor och allvar. gillar rytmen och innehållet. Jaa inte blir vi lyckligare av fransar i plast.
2017-11-02

  Kungskobran VIP
Härligt friskt skrivet
Tack
2017-11-01

  ULJO
Så mycket rim. Fyndigt
2017-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP