Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord i natten ( bilden är lånad ifrån Google)


Yin och Jang

Känner hur ditt hjärta slår älskling

och jag vill krypa in i dig

försöka hitta en gemensamm rytm

med min pekpinne som passar oss båda.

 

Snälla lämna mig inte

nej inte nu

utblottad skadeskjuten här i höst mörkret.

 

Låt oss tillsammans slåss mot kylan

stormen och ensamheten vi lider av.

 

Låt oss vara varandras vindskydd

i den karga natten som möter oss på frostade fält

vi kan väl bilda en kedja

för att stärka oss mot vad som komma skall.

 

Om jag är mörker, kan du väl lysa upp vägen

för mig då jag skall göra mina val. 

 

Är du kall en dag så lovar jag att

värma upp ditt liv med en kärleks pust ifrån min själs

andedräkt.

 

Om du bär på doften av levander

så är jag färgen lila bara för dig.

 

När jag dansar in noter på ett ark

så sjunger du dom till toner av änglars stråkar.

 

Är du ett vackert träd

så vill jag med ens bli ett med rötterna.

 

Jag är gärna med hela mitt hjärta

den gyllene nyckeln

om du är låset.

 

Önskar så att du vill vara min kvinna

Ty jag vill så inerligt vara din man och beskyddare.

 

Ensamheten är kärlekens fiende

Kärleken är ensamhetens överman.

 

Så skönt att vi kompenserar varan

Jag vaggar dig till söms.. sent om kvällarna

när du skall möta nattens demoner i dina mardrömmar..

 

Du sjunger för mig om morgnarna

när jag skall möta dagens faror i verklighetens onda.

 

Nyckel orden är

Kärlek

Respekt

Gemenskap

Ödmjukhet

Trohet

Förståelse..

 

Yin O Yang




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 658 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-04 22:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint skrivet...att vara till för varandra...
2017-11-24

  ULJO
Riktigt bra
2017-11-06

  lodjuret/seglare VIP
Tröstar mig med ord om gemenskap. Trots att ordet själv i sig känns smaka märkligt på sinnens tunga.
2017-11-05

  aol
Underbart sant och så berörande skaldat.
2017-11-05

  Lars Hedlin
Oerhört bra min vän..Känsla och inlevelse till max!
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP