Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


I DEN SVALA DAGENS FAMN

 

när natten möter morgongry

och frostens täcke smälter

se en rosig kind den bli som ny

tänka positivt oss alla hjälper

 

i den svala dagens famn

se värmen från din nästa

i stormen sök den trygga hamn

se i mörkret stjärnan fästa

 

ljuset lyser över mörkrets vrå

se din skugga den har hopp

utan mörkrets djupa blå

gavs ingen vila åt din trötta kropp

 

drömmen som i sömnen ges

innehålla visdoms bilder ord

en mardröm skall icke illa ses

en bearbetning uppå din jord

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-08 11:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert, filosofiskt. Tycker det är en varm höstdikt. Den här raden är bra, så ser jag också morgnar.
"se en rosig kind den bli som ny"
Dessa rader är väldigt fina
"i den svala dagens famn
se värmen från din nästa"
Texten är välskriven och poetisk.

2017-11-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Detta är som
den vises sten
man kommer lätt upp
på sina ben då texten
ger ett sken att även
en sen kan få plats
på denna scen...
2017-11-08

  Ann V Åhsberg VIP
Så vackert skrivet!
2017-11-08

    ej medlem längre
Så vackert skrivet.
2017-11-08

  Öknens Ros VIP
Finstämd och stämningsfull.
2017-11-08

  ULJO
Fina rim i denna. Bra
2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP