Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MIN FAMILJ ÄR DET VIKTIGASTE I MITT LIV... här med barn och barnbarn, några ur familjen saknas...


JAG VAR SÅ RÄDD SOM BARN

 

när jag barndomen minns

det mörka minnen finns

av skuggorna jag jagades

tills gryningen dagades

den svarta mörka natten

det djupaste okända vatten

det skrämde mig mest

ljudet från vuxnas fyllefest

arga röster som i natten ekade

rädslan gjorde att jag bleknade

 

så kom tonårstiden

jag blev som förbytt

verkligheten ej mer vriden

såg allt på nytt

 

det gör mig inget att

det blir mörkaste natt

inget skrämmer allt är grönt

att vara ensam känns bara skönt

ingenting mig i vardagen jaga

inget finns det på att klaga

 

men det hände mycket svårt

många år var det mycket hårt

förstod att jag är min egen bästa vän

lärde att riktiga vänner känna igen

så blev livet mycket bättre på tid

nu jag sällan upplever inre strid

 

mina barn är helt underbara

gott sker utan att jag kan förklara

ej mer jag kämpar dagen i enda

kan säga att livet det vända

hoppets ljus mig alltid leder

har skapat rutiner och seder

 

familjen har växt sig stor

en ny framtid för oss jag tror

som ska bära med sig lycka

hela vekligheten i godheten smycka

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-13 14:54



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En fantastisk livsresa från mörker till ljus. Den fina bilden på familjen speglar livsglädje.
2017-11-15

  Fulbergarn
sin egen bästa vän :)
2017-11-14

  ULJO
Gillas
2017-11-14

  MALVAA VIP
Bilden talar för sig själv
den avspeglar bara en fin ljus framtid
som väntar denna fin familj
2017-11-13

    ej medlem längre
Helt underbart att läsa: att rädsla kan vändas till glädje och äkta familjelycka.
2017-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Stort grattis till en fantastisk resa från barndomen till vuxenlivet!
2017-11-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja duktigt gjort
och stort av Dig
hitta väg och stig
till frid inom Dig
jag av <3-at
kramar Dig!

2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP