Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det regnar alltid i sundbyberg.


det står forza milan på hans tröja
och han sitter där varje söndag
på hörnet
på pizzerian
i sundbyberg

ett slitet halvfullt ölglas
eller är det kanske halvtomt

det står forza milan på hans tröja
han har en spricka i hjärtat
och hål under sulorna
ölen kostar trettio kronor
pizzerian stänger klockan tio
han hade aldrig varit i italien

det regnar alltid i sundbyberg
och det finns inga vackra pendeltåg
elva pojkar i svartröda tröjor
tjugonio trappsteg till hans andrahandsplan
på stationsgatan tolv

forza milan min vän
och han somnar
drömmer om frisparksmål och ett liv
i första hand

han kommer aldrig närmare än så




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1347 gånger
Publicerad 2006-05-31 15:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fy vad sorglig
fan vad bra!


ser staden som grå när jag läser denna
tror de flesta gör det. .. eller, vad vet jag ? :)
2006-10-03

    BrokenHearted
Hala Madrid los galacticos :)
2006-07-03

  svartsynt
Jag säger som många innan mig; underbart!
Som att vilja leva men inte riktigt klara av det hela.
Det är med vemod jag läser de sista raderna för någonstans finns väl ändå hoppet om att allt, liksom i sagorna, ska sluta lyckligt.
Men det är vackert på ett smärtsamt sätt.
2006-06-07

  mariann
Ja, underbart är rätt ord!
Det är ord som ser sorgen i den som är trasig.
2006-06-01

  Dilsewat
Underbar, Detta känns igen, inte hos mig :)
Forza Barca :)
2006-06-01

    anakin
Du lyckas verkligen visa hur halvt ett liv kan vara. Men på ett känsligt sätt.
Bra bra.
2006-05-31

  Dan Linder
jag åker förbi stället två gånger om dagen och blir lika deprimerad varenda gång av det. Jättebra skildring med roliga och sorliga porträtt - dina ord låter som en vacker sång!
2006-05-31

    ele
jag tycker den va väldigt bra något vis=)
2006-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP