Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blomdofter och snöhimmel

mitt enda liv
har flutit ned
i en redigerad berättelse

allt multnar ju
blomdofter
och snöhimmel

en äldre madam
bär alla åldrar inom
och har ögon för barn och barnbarn

jag bläddrar bakåt
kryper över en tröskel
och hittar pyttesmå svarta kulor i hörnen
rör vid
Elsa Beskow bilder och Edith Södergran ord
i Minnenas hus

senare finner jag mig långbent och trånsjuk
bland olika främmande sånger
nypa försiktigt i kanten av
de roller som gjort mig nyfiken

livet rullar
och alla mina olika bilder blir till blad i vinden
men tänk, jag känner de svåraste åren
har gjort mig stark i anden
mer humoristisk
och mindre pretentiös

här sitter jag i gungstol
och dricker kaffe med honungsmjölk
två av mina män och flera väninnor har dött
och det har blivit december igen
och nu är det kväll

min man väntar på mig
säger han
men jag hinner några ord till
innan jag hör en lågmäld snarkning

smyger jag mjukt
som en kissekatt
in i hans famn!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-11 19:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
En fantastisk berättelse om ett diktarjag som varit med om mycket men ändå kan vara nöjd med livet.

Tycker också om hur diktarjaget läser Elsa Beskow bilder och Edith Södergran ord. Jaa då kommer minnena. Strålande.

2017-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett innehållsrikt liv, målat med poetisk penna, som man blir glad av att läsa. Du kan konsten att ta vara på ditt liv.
2017-12-12

    ej medlem längre
Underbart att läsa. <3
2017-12-11

  Karina"Kia"
Livet är livet och det är fantastiskt på många sätt..livets unga och livets åldrande..
"När jag blir gammal så blir jag tyngre"

Låter så mysigt att smyga in och lägga sig i mannens famn när han snarkar djupt...Va rädd om det och tiden i livets underbara stunder.

Tacksamhet och kärlek<3
2017-12-11

  Kozo
Livet...
2017-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär våra åldrar och erfarenheter på gott och ont!
Skönt att kunna krypa ner till sin man och känna hans värme.
2017-12-11

  ULJO
Så underbart
2017-12-11

    ej medlem längre
En kvinna full av livskraft och brokiga erfarenheter delar med sig och strör både värme och styrka till oss alla. Tack.
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP