Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att hämta lust och hopp

ett rosa-beige-grönt collage
av drömmar och av kärlek
jag gjorde oss

och det vart nyårsafton
och raketerna small
över tak och trädkronor

dina trumslag, min dans
din mun mot mitt huvud
och mitt leende svar

allt finns nu inhägnat
i en lekfull bild
för att vi ska minnas
att vi har så mycket att hämta
med våra hjärtan fulla
av lust och hopp

hjärtat slår
av ömhet
- glimten i ögonvrån
och spänsten i barfotastegen
o,
flöda över -

för varandra
för alla andra
i livet
vi lever!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-01-04 23:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om livslust och livsglädje,
om kärlek, värme och gemenskap!
2018-01-06

  Respons VIP
Livsbejakande dikt!
2018-01-05

    ej medlem längre
Både sinnlighet och lekfull lust dansar i dina ord.
2018-01-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt svämmar över av livsglädje och kärlek! Man blir bara så glad av att läsa!
2018-01-05

  ULJO
Fint
2018-01-05

  Fulbergarn
Här luktar det glädje minsann ;)
2018-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP