Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man har ord som rinner ur en som ett vatten - och att berätta om allt möjligt känns kul - då flera generationer gillar att slänga käft - men den du möter är försagd - då känner man sig förlagd ...


PRATUFÖR

 

ordets makt

då var det sagt

 

den som kan tala

få orden att skvala

 

det finns en liten risk

de påstår man inte är frisk

 

ibland vill de täppa till truten

slänga käft så de får ringa snuten

 

är det att vara kriminell eller vad då 

att i evighet kunna prata på

 

det är oskyldigt att vara pratuför

varför de påstår att man då stör

 

jo det ska jag för er berätta

de dig i ett fack vill sätta 

 

ännu de inte kunnat formulera ens en vits

så ångest å avund i hela kroppen deras har spritts

 

då klandrar de den pratuföre för sin brist

de påstår du bara pratar om nått trist

 

klart det är den som har ordet i sin makt

som man hotar att gå emot i en pakt

bara för man inte ställde upp på ordslakt

försagda avundsjuka ego - nu fick jag det sagt

 

jag pratar för att underhålla

du pratar inte för att undanhålla

kanske är du bara rädd för ord

för det behöver du inte på mig göra karaktärsmord 

du lyssnar ju som en kråka

tycks mer bara som du gillar att bråka

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-30 10:28



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa du underhåller här. Kul att läsa om denna pratuförhet.
2019-03-21

  ULJO
Prat kan ha olika betydelse, beroende på vad man vill uppnå.
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP