Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och så en dag är det bara inte längre

och så en dag är det bara inte längre.

kaffet och morgongruset i ögonen.
regnet utanför fönstret.
världen lika världslig som igår.

ändå vaknar vi upp till en dag där jag inte längre.

jag hinner undra över allt som är vårt.
jag hinner tänka att porslin och bord och böcker, vem ska?
jag hinner tänka på enkelsängslakan och att sätta i halsen.

jag har vaknat upp till en dag där jag vet att jag inte längre.

och du bär på ett obönhörligt lugn,
jag vill varna dig för vad som komma skall.

jag skall ju rämna din värld, plocka isär din stabilitet och sedan gå.
jag skall ju bryta varje löfte, ironisera alla ord som studsat mellan oss och inte längre finnas kvar.
jag skall glömma nätterna med dig, de utan sömn och regler.

jag har mött dagen då jag inte längre.




Fri vers av Novemberrus
Läst 475 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2018-02-02 00:07



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skickligt komponerat steg för steg mot en upplösning utan att på vägen förlora spännningen.
2018-12-06

    Bo Malte
lysande...
2018-11-23

  julia.s
Fruktansvärt fint. Tycker ändå särskilt om "jag hinner tänka att porslin och bord och böcker, vem ska? jag hinner tänka på enkelsänglakan och att sätta i halsen", för det är väl lite så det är, när en tvåsamhet tar slut. Att även om det gör så fruktansvärt ont i hjärtat så hinner en också tänka på allt det där. Som också måste lösas.
2018-03-18

    ej medlem längre
Det var en mycket tankeväckande text, tack!
2018-02-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket kraftfull mäktig o helt underbar
2018-02-02

  Solstrale VIP
Det är vackert så!


2018-02-02

    ej medlem längre
den här var fin.
2018-02-02

    ej medlem längre
Ja, ett hjul, livet, som om historien upprepar sig. För det gör den. Bra disponerat, berättarrösten du har lyssnade jag gärna till.
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus