Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon gick bort någonstans min farmor majbritt häromdan.



hon gick bort någonstans
farmor maj-britt
men hon blev aldrig klar
i lägenheten låg högar av kultursidor
understrukna ord och artiklar utklipp
hon sparade till sen

hon gick bort till någon annanstans
somewhere som bodil sa
där det kanske finns en fotpall att vila trötta ben på
en varm kopp te
eller en änglakör vem vet


jag har ännu inte förstått
det här med döden
eller livet

eller för all del
allt däremellan


vi tar en kaffe och nöjer oss med att solen bryter genom smutsiga fönster idag
och jag har fjorton röstmeddelanden från dig
på min telefonsvarare kvar

hon gick bort någonstans
min farmor majbritt häromdan

universum blev så tomt
men i mig går hon kvar








Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 574 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-02 12:44



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Så vackert och gripande.
2018-04-19

  Aisha VIP
Vardagsnära och så väldigt "mitt i livet" ..ja..som att man bara har gått ut i ett ärende...bara lite hastigt så...
mycket innerlig och vacker text!
/A.
2018-03-06

  Stisse
Starkt berörande. Blandningen av vardag och det oförklarliga med förlusten och tomheten är sublimt.
2018-03-03

  Änglaögon
Som alltid så berör du och väcker känslor med dina vardagspoesi, gillas!
2018-03-03

  Goraxy 89 Orion VIP
"universum blev så tomt
men i mig går hon kvar"

En genomgående sublimt finstämd dikt om ett moment i livet och den ilande tomhet (saknaden) vi alla någon gång känner - Jättefint Tack !

2018-03-03

    Peter Söderqvist
En fantastisk text även om den bär ett sorgens skimmer.
"Hon gick bort någonstans" säger så mycket, när den återupprepas ger den texten en suggestiv rytm.
2018-03-02

  Maria Marängsviss VIP
hon gick bort men lever i din poesi, fint

2018-03-02

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Fina tankar om att sakna.

2018-03-02

  Språk, hjärna!
Fint! Jag gillar sån här vardagsrealism!
2018-03-02

  J P VIP
Fint!
2018-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP