Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våryra

just nu
visar solen sig
för alla oss övervintrade
blekfisar
!
det gror i jorden
i mitt huvud
i mitt hjärta
i mitt kön
!
i Life-butiken
fyndar jag 3 par skor
fotriktiga, i skinn
100 kr paret
!
handlar på Weibulls
blålila penseér
doftpelargon
krassefrön
!
hemma på fönsterblecket
ringlar groddar
av mungböna
och solros
!
medan solen sneddar
fårskinnet på sängen
kurar jag ihop mig
-
och får jag min älskade
intill mig
andetag mot andetag
hjärtslag för hjärtslag!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-07 14:59



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om livsglädje och livskraft!
Ditt signum.
2018-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårlig kraft i själ och hjärta blommar ut i livsglädje.
2018-04-08

    ej medlem längre
Dikten jublar av kraft och glädje!
2018-04-08

  Janina Kaminska
Härliga vårkänslor.
2018-04-08

  KattenKin VIP
Vilka sköna vårutrop från vardag till vila med själ!
2018-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP