Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bro, bro bygga

Den gamla motorvägsbron har rivits
för en bredare bro

bro, bro bygga
ingen kommer här fram
mer än schaktmaskiner
och lastbilar
dag och natt

på uppbyggd ramp
ser vi fotfolk det sista spåret läggas ut
där bron ska skjutas fram

jag väntar
med andra i solens sken
men väntar inte
länge nog

mastodontklumpen i betong
förflyttas inte en millimeter ens

i natt
hörs fortfarande lastbilarna...

neongult klädda arbetare
går i uppgrävd grusgång
flera stora lampor lyser
en lång kedja hänger
från en lyftkran

vid samma rutnät av stål
som jag står
ser jag nu en person till
som inte heller
ville gå till sängs
förrän han själv sett
bron på motorleden

bron är rätt
på plats

- god natt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-09 00:27



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande och komplex historia att bygga ny bro. Men, som sagt var det nödvändigt? Dock intressant att se.
2018-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Här förmedlar du något som belyser vårt samhälle, på gott och ont.
Hoppas att den nya bron behövs och att den blir bra.
2018-04-09

  ULJO
Vad är det för fel på det gamla. Måste allt byggas om?
2018-04-09

    ej medlem längre
Framsteg och utveckling är inte alltid vackra...eller ens önskade....
2018-04-09

  KattenKin VIP
Du fångar ett ögonblick i vår blixtsnabba samhällsutveckling och fotfolket som försöker hänga med. Jag tänker på morfar och tycker det är fint.
2018-04-09

  Kungskobran VIP
Låter som en fiktion av en allan värld med neonklädda gubbar som rör sig i natten
Fint fångat
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP