Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglarna

Ljudet av fåglar
tvingar mig
vakna
vakna upp
upp till verkligheten
upp ur drömmen
drömmen om dig

Fåglarna bor inte i min stupränna
inte heller i fågelholken på trädet utanför

Fåglar som pickar
näbbar som hackar
ungar som skriker
föräldrar letar mat
under mitt täcke
försöker driva mig på flykt
på flykt ifrån dig

Fåglarna bor inte under mina tegelpannor på taket
inte heller på min balkong

De flyger lågt
ungar som tränar störtdykning från min hylla
mot mitt huvud
fjädrar i munnen
och spillning på kudden
ska dränka mig
drunkna ensam
drunkna utan dig

Fåglarna bor inte i förrådet på vinden
inte heller i källaren

Nej
fåglarna
de bor inom mig




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 403 gånger
Publicerad 2004-10-07 01:21



Bookmark and Share


  Zam
jävla fåglar, förstås. Fäglar är säkert nåt bra :)
2004-10-08

  Zam
och ensamt... Jävla fäglar! Skaffa katt som tar dom :)
2004-10-08

  Manal
Djupt skrivet.Vackert men sorgligt.
2004-10-07

  Rider_on_the_Storm
Hemskt som förut men lika vackert som alltid...
2004-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart