Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NÅGON SKÖRDAR LIV PÅ PÅ VÄG 276

 

på avstånd hör jag ambulans 

både polisbil ibland brandbil

väg 276 skördar morgonen

skär den i små bitar brända

när som helst på dygnet det hända

 

sedan jag kom till Åkersberga 

var morgon kan jag förstå det

att vägen är byggd för att skörda

för att skörda liv är vägen bygd

det tycks vara liksom en dygd

 

varför har de annars inte ändrat

varför har de inte säkrat vägen

en bonde har sitt levebröd i död

spelar sitt spratt för människor i nöd

 

han skördar liv till frukost på sin väg

om natten kan man höra hans steg

där han vandra över sin teg

den som inte vågar sig ut är bara feg

 

det är den enda vägen ut ur Österåker 

därför alla på denna väg 276 åker

 

 




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-20 08:17



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Jag vet inte något om de politiska turerna kring vägen, men jag håller med ULJO om att folk har så bråttom. Jag behöver bara gå tvärsöver gatan in på CO-OP så ser jag hur folk springer så att de ser ut som de tror att maten ska ta slut.
2018-04-21

  Lars Hedlin
Oerhört starkt och känsla som berör
2018-04-20

  ULJO
Inte konstigt när vissa har så bråttom särskilt dem i BMW och Audi.
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP