Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saxahänder

 

Jag kände din hand i min
för första gången idag


flickebarn


en fast tryckning
genom spänd hud

strax innan din boning
gav sig av till honom


å mina tankar går till Edward
och hans kallvarma saxahänder


när jag tänker på
hur vi alla är till låns
av det generösa i livet


och hur Guds smekning ibland
kan kännas som den ömmaste beröring
om än av skarpslipade ståleggar




Övriga genrer av Ord
Läst 1441 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-06-07 03:22



Bookmark and Share


  aol
Verkligen fint berörande skaldat,
2016-08-11

    ej medlem längre
överskriften fick mig att tänka på Edward Scissorhands, bra skrivet!
2009-11-13

    ej medlem längre
"när jag tänker på
hur vi alla är till låns
av det generösa i livet"



ja, som Zara sa till mig en gång " vi har bara varandra till låns "


men du, om det är till en liten tröst, så var din dikt jättefin Crister :))
2006-06-08

  volatile
jag tycker om den här, mycket.. det finns så mycket känslor i den, kärlek, ömhet, ödjmukhet, men jag anar också rädsla och oro bland orden.

tyckte mest om:

"Jag kände din hand i min
för första gången idag


flickebarn


en fast tryckning
genom spänd nyduschad hud"

det andas en pappas förundran och stolthet över sitt lilla barn. fint!!
2006-06-07

  Saga-Sofia
"Flickebarn" och "saxahänder".

Ord jag också tåras av. Finfint.
2006-06-07

  Dan Linder
jag blir alldeles tårblöt i hjärtat av den här. Fin!
2006-06-07

  prinscess VIP
mysigt och härligt att
känna en liten barnahand
fint tecken på liv
jättefint skrivet
värd en klar femma
kram
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord