Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tigerdrömmar


när jag var ett litet lamm
var jag tigrinnors gosedjur
blå ögon och ett sprött
smått bräkande ryt

men katters lek tar slut

och jag fann min hjord
där tigrar förvandlats till får
och jag själv till bagge
livscyklers skönhet dansande i mina ögon
skänkte närhet och ett värde som består


så jag ler åt ungbaggens iver
då han stöter mig från hjorden
såren av hornen
är det bilden du har
av smärta
unge man


nu är liv för en man i fåraskrud
som rakar sin ull i ensamhet
blottar ärr och värnar sin renhet
att måla grilloljestrimmor på sin hud


och åter bliva tiger


     




Fri vers av Ord
Läst 1136 gånger
Publicerad 2006-05-29 13:17



Bookmark and Share


  Roger VIP
Jaaa! Att hitta sin egen strimmighet
Suveränt!
2006-05-29

  Sanningsägaren VIP
*tänder grillen*
2006-05-29

  Propella
Som fågeln Fenix är du. Älskade den här texten; representationen av förvandling - den förvandling vi alla någon gång genomgår, för att vi måste eller för att det faller sig så. Det finns en styrka i den här texten som är tilltalande, främst för att styrkan trängs med ödmjukhet och sprödhet.

Ljuvligt.
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord