Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"en människas spegling i en vattenpöl när hon söker fånga solen


I EN ENDA DAG

 

i en enda dag

rymdes livet

från början

till slutet

 

glädjen och kärleken

saknaden återseendet

smärta sorg och befrielse 

födelsens mirakel och död

vaka sorgetåg och återuppståndelse 

 

mina fyra barn satt vid middagsbordet

två av de sex barnbarnen var också med

min bortgångna mormor fanns i tanken talande

om släkten och släktdrag i sätt och utseende

vi språkade ivrigt ikring vem som liknar vem

 

vi föddes med ett sammelsurium av DNA 

från norr till söder sträcker sig släktsagan

 

blommorna doftar från parken

magnolian har äntligen slagit ut

min mor och fars trädgård prunkar

tulpaner slår ut blåsippan vissnar ned

 

promenaden till farbror Björn

fika och samtal om livet här...

 

barnbarn kom med kamrat från skolan

återförenades med ännu en kär vän...

min älskade kom över och åt middag med oss alla

han upplevde med glädje gemenskapen

många viljor ännu fler tankar och idéer 

 

i en stor familj kan alla få en plats

många som kan dela på göromålen 

under en och samma dag tillsammans

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-08 22:49



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Fin dikt om familjegemenskapen.
2018-05-14

  Fem hjärtan VIP
Din text förmedlar känslan av samhörighet och kärlek! Väldigt fint!
2018-05-10

  Lars Hedlin
En mycket bra text med djup och känsla!
2018-05-10

  StinaJ VIP
Fin dikt om kärleken till de nära och kära.
2018-05-09

  MALVAA VIP
EN FIN BILD AV EN FIN FAMILJ SOM HÅLLER KÄRLEKS VÄRME LIVET UT
2018-05-09

  ULJO
Familjen är viktig. Det talar sitt tydliga språk i din text liksom Halloween
2018-05-09

  Mats Kitok-Lundmark VIP
En underbar dikt om vardagens möten
2018-05-09

    Peter Söderqvist
Fin text där familjen känns som en trygg institution. Bra skrivet.
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP