Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BJÖRKARNA SLÅR UT

 

om jag hade en tidsmaskin

nej ... den är redan min

 

jag reste tillbaks i tiden

såg musöronen på björken

vid dess fot växte skogsstjärnor 

 

dofterna vittnade om sjöviken

hur näckrosorna börjat knoppas

björkarnas löv brast ut i vårsånger 

 

vinden förde fjärilarna från trädtopparna 

lade dem i mitt hår en försommar natt

ängens  dimhöljda dansande stoder lekte

 

björkarna slår ut

känslan slås in i mig

kärleken till björken vaknar

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-11 09:31



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Underbara rader.
2018-05-14

  Poeten Salvador VIP
Här blommar häggen
2018-05-11

  M.Eta
Vacker dikt om björken som är så underbart att följa vårutvecklingen med.
2018-05-11

  Viksten
En oerhört vacker dikt att börja
dagen med
En bakelse till morgonkaffet
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP