Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FISKEVANDRING

 

det var inte fisken som

vandrade stigen fram

 

solen gassade på mina kinder

hjärtat lyckliggjordes av känslan

myrpors och skvattram doftade

tallens kåda rann ur grenklykan 

 

spunna fiskeflugor av olika modell

låg i pappas fodral i hans fiskeväska

själv skulle jag artbestämma floran

räkna insekter och teckna av allt

 

fiskelyckan blev stor med harr laxöring 

sik och bäcköring blev det trots allt ...

jag hade ett litet kastspö i min ryggsäck

pappa fick en fem kilos laxöring ...

 

elden tändes och nattfly och kyla svepte in

fisk röktes eller lades i folie på öppen eld

pinnbröd grillades och middagen njöts

i stora klunkar dricker jag barndomsminnen

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-11 10:04



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Berörande mjukt beskrivet.
2018-05-14

  Poeten Salvador VIP
För sinnena
2018-05-11

  Viksten
En sådan vandring vill jag göra
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP