Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


livets skola avslutas sällan med högsta betyg


EN INRE DUNGE ATT GÖMMA SIG I


musik flödar genom rummet

i ett trevligt ombonat hem

kanske en hög med ogjorda sysslor

som tronar i ett hörn ostört

men i allmänhet stillhet i just detta

ombonande  ... musik kan vara så

som ett myller, en klädhög, en massa

likt en vägg, som fyller på, bäddar en in

kanske den bereda en känslan av en koja

där vi kröp in och vilade som barn...

 

på en stadig axel hängde vi som små

rapade över den och kanske kräktes

vi gungade sakta med i trötta steg

nattvakehöll våra föräldrar till vansinne

sedan mynnade det hela ut i skratt och lek

med säkra steg gav vi oss ut på egen hand

mötte livet med öppen sökande lekande blick 

 

hängmattorna i det inre skogspartiet 

där vi samlade minnesbilder på hög

tillredde senare en välsmakande livssoppa

där ungdomen blommade ut på livets fält

erfarenheter vaskades sakta fram mot skymning

skrubbsår och hjärtesorg köpslog med tålamodet

till sist fann vi en inre dunge att gömma oss i

livets skola avslutas sällan med högsta betyg

vägen mot körsbärsträdens blomning var svår

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-11 10:26



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Välformulerade tankar.
2018-05-14

  Valter Örn VIP
Fint skildrat det som formar oss från barndomen.
Som slutkläm hämtar jag ett citat från Martin Ljung: "Det är skönt med en egen kuppe!"
2018-05-12

  Poeten Salvador VIP
Väcker mina minnen
2018-05-11

  BenGust VIP
Behov av momentant ungdomlig avskildhet medan livet sakta öppnar famnen, känns det som.
Bra flöde.

2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP