Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


kär lek

 

sinnena fylls av färgens skapelse

formen av en blomma tornar upp

en knopp brister ut i full blom idag

 

en kär lek med orden påbörjas sakta

ordens vaktstuga är sinnets framlob

där känsloyttringarna signalerar äkthet

 

de svaga impulserna av ett jags innersta

frammanas saktmodigt mot ett fönster

motljuset stiliserar konturerna i var kurva

 

du ser hela mig dina ögon smeker mig

från topp till tå skådar du och tar in mig

jag ser ditt inre spela upp till en kär lek

 

jag sträcker ut handen och dansar med

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-05-14 12:35



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Kommentar till de fem sista radern:
En känsla jag får för en kv. utlandsreporter i tv och ett kv. statsråd:
Vilka kvinnor ! tänker jag. Så rena fina drag och utan falsk utsmyckning och så rena fina röster ! Jag sträcker ut handen och bjuder upp till en platonisk dans i kärlek !
2018-05-15

  StinaJ VIP
Vackert och kärleksfullt blandas kärleken med kär lek.
2018-05-15

  M.Eta
Fin text om kärlek!
2018-05-15

  ULJO
Finns ingen bättre lek
2018-05-15

    Peter Söderqvist
Dansen och glädjen i denna lek är upplyftande.
2018-05-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En lekfull hyllning till den kära leken, skriven med fin känsla.
2018-05-14

  Anya VIP
Varm ton. En hyllning till kär lek. Sista raden är så livfull.
2018-05-14

    ej medlem längre
Ett möte som känns så äkta och nära. Lekfullt och varmt formar du dina ord.
2018-05-14

    ej medlem längre
Fantastiskt.
En fri vers där orden formas fritt, hugger tag och vill få mig att dansa med i kär leks toner.

Tack
2018-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvlig poesi om en kärleksdans för två!
2018-05-14

  Quasimodo
En skön svängom till kärlekens toner
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP