Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


BULLER OCH BÅNG IBLAND HÖR MAN SÅNG

 

hör i trakten buller och bång

det är visserligen förskole-sång

ibland mitt bland spikar som slås in

en idrottsanläggning som byggs intill

där maskinerna mullrar och skrapar

det är som om troll bodde i trakten

de flyttar berg och kastar klippblock

vad ska jag tro för inomhus där tutar

det är vattenledningarna som spelar

brukar säga till det skärrade barnbarnet 

det är bara "Nisse" som spelar trumpet

tomtenissen är skyldig till mycket här

men då förstår hon att han sitter där

och bygger leksaker till jul till henne

vi skrattar åt ljudcirkusen - det är då f-n

husen intill renoveras, nya fönster och puts

det raspar och bullrar borrar och surrar

på balkongen humlor och getingar surrar

det är inte precis så djungel Eva hurrar ;)

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-25 08:58



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, det är nog livat ifrån sAgorna eller vårens uppvaknade!
2018-05-25

  Poeten Salvador VIP
Ibland hör man minsta ljud , ibland kan man köra en tryckluftsborr utan att höra något
2018-05-25

    ej medlem längre
Som om ambient i diktform, skulla vara intressant med musik till?
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP