Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


BILDEN AV KONSTNÄRSSKAP

 

det är jag som skriver

det är jag som målar

det är jag som spelar

det är jag som skapar

 

till för  dig att läsa

till för  dig att se

till för dig att lyssna

till för dig att känna

 

sedan kommer det som är till mig

din upplevelse du delar blir verket

ord du uttalar om mina blir dikten 

synintrycket speglat av mitt verk

blir till det som berättar om dig

det berättar om din syn på livet

din syn, ditt förtroendet uppskattas

och jag lär känna mina verks speglar

tonerna befrias blir till frigörande dans

musiken du tolkar till rörelse så fri

 

att skapa, att vara en skapande själ

innefattar känsla av att vilja andra väl

 

skapar aldrig för att åskådaren förföra 

blir ödmjukt tacksam över samspelet

 

någon har sagt att jag är si eller så

att konstnären tänkt så här eller sådär

att det finns symboler i form och färg

det må hända att det gör 

men det är inget jag manipulera

jag skapar direkt från själens rum

och jag ger rum åt vad jag skapa önskar

 

det händer dock att jag målar till någon

ett motiv den önska och då blir det annorlunda

då finns det ett annat rum där två intressen ryms

det är att tillfredsställa beställarens behov

men likväl känner jag stor glädje i skapandet

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-30 11:34



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Din skaparanda syns i både texter och tavlor!
2018-05-30

  ULJO
Konst är fint
2018-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP