Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lirkar och listar

!
fast på planeten
ännu en tid
min puls och rytm följer
samma jordiga rutt
runt dygnets alla timmar

ser månen lysa
inhägnar mig och -
vågar mig somna
i samma säng
i samma kropp

ser solen stråla
inhägnar mig och -
vågar mig upp
till samma kaffekopp
i samma hyresrätt

hjärtat bankar och slår ej mer
ej mera hårt
än jag kan stå för det

jag ord för
samman för
och för stör

för ett solglitterhav
och en gammal Monark
med nya växlar

jag inhägnar
den slingriga grusvägen

fågelsången
backen och fårhagen
och hjärtklappningen

!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-03 03:23



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Dina ord andas livsglädje.


2018-06-14

  Lars Hedlin
Härligt framfört!
2018-06-11

  KattenKin VIP
Harmoni. Härligt jordnära, och du bjuder in, på ett titt, tanke och cykeltur. Tack!
2018-06-05

  Solstrale VIP
Siberänt skapat!
2018-06-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin poetisk text om livet som det är. Kan man älska sig själv och sitt liv, kan man förstå andra.
2018-06-04

  Anya VIP
Jaa vi har ju ingen annan än oss själva...tänker jag när jag läser. Gäller att vara nöjd med sig själv.
Faller särskilt för:
"ser månen lysa
inhägnar mig och -
vågar mig somna
i samma säng
i samma kropp "

Finns en tillfredställelse i orden.
2018-06-04

  ULJO
"till samma kaffekopp i samma hyresrätt" Gillas
2018-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP