Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ren tvätt

Det är mörkt och svalt

Äntligen häller regnet ner
i kaskader

när jag ska hämta tvätten
plaskar det om fötterna
skosulorna gör kippljud

när jag springer hem
böjer jag mig fram över
byltet av rena kläder

det är som att hålla
en baby i famnen
att ge skydd med sin kropp




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-17 00:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin bild där med jämförelsen av kläderna och babyn. Bra.
2018-06-19

  Soldansare
Tycker om den där bilden. Ett välfångat ögonblick.
2018-06-18

  ULJO
Något vi karlar inte klarar, två saker på en gång. Bra framfört
2018-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Vardagsnära text om regnet och dess följder!
Tycker särskilt om det sista stycket, att skydda med sin kropp!
2018-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Efterlängtat regn versus ren tvätt, som ska skyddas, en poetisk vardagsberättelse.
2018-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP