Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet består av kontraster

vi som länge lidit brist på värme
kan inte få nog
- lapar oss fulla av sol
söker upp våra utebad
ligger i hängmatta
och bligar som små barn
upp emot klar blå himmel...

varenda dag
är en gåva
vi är redo
att barbenta avnjuta...

värmen smeker alla sinnen
och våra hjärnor
- minnen och funderingar
planer och tankar -
får sitt behov av vila

varenda natt
när vi kastar av oss lakanen
och vrider och vänder oss
tar vi dock del i jordens suckar
av längtan

varenda grässtrå är bliven till hö
till och med bären torkar

o, regn
kom nu
häll ner!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-07-26 01:02



Bookmark and Share


  danne //
Sol och regn, något våra liv skulle kännas tomt utan deras inslag kanske.

Fina tankar och jag gillar det du skrev.
2018-07-31

  Ezmeralda VIP
Bra text, regn här hos mig idag känns så bra!
2018-07-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Solälskande, regnlängtande sprider du din livsglädje till dina läsare!
2018-07-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat!
Visst är det härligt med sol
men nu behöver vi livgivande vatten!
2018-07-26

  Stefan Albrektsson
Snyggt hur du låter kontrasterna växla - och ja det är en gåva, både värmen och det efterlängtade regnet. Älskar att du använder ordet "bligar" - det var längesedan jag hörde det : )
2018-07-26

  Rise Little One
Fina kontraster som vi inte klarar oss utan...
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP