Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Blossom ... En akvarell målad av mig till min vandringsutställningen om "Eva i tiden" som besökte trettio olika miljöer och som jag har för avsikt framöver att för er läsare berätta mer om hur mötet med betraktaren blev...


Vart jag gör av min överskottsenergi

 

grödorna blommorna frukterna

av min kreativa sida boende i mig

konsumeras sällan av obehöriga

några få får ta del av skapandet

 

det är inte förutbestämt vilka

bara det att de som söker mig

och som kanske behöver finna

de har inte tillgång till stigen

 

de saknar infrastrukturen

de innehar alls inget nät

att fånga mig i

för att kunna ta del av allt

 

galllerierna förlagen producenterna

de har heller inte ännu funnit mig

leker en slags kurragömma kanske 

därför att jag icke äger något annat

 

förutom min överskottsenergi

som räcker till själva skapandet

men aldrig längre än hit till er

eller min privata egna byrålåda 

 

därför är jag aldrig ensam

och de som är kan jag inte nå

då jag sitter för att skapa konst

och därför ej tar mig någon stans

 

skulle någon mot förmodan

typ våldgästa mig vilket ej sker

alla tror att Sthlm'are har portkod

vilket jag faktiskt inte har

 

därför dricker jag kaffe ensam

målar spelar skriver helt ensam 

fast jag aldrig känner mig ensam

för jag vet att jag inte är ensam

 

jag har min egen överskottsenergi 

den står mig därför i alla dagar alltid bi

för ingen slösar den då ingen tittar förbi

det är därför det så mycket hinner bli

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-10 13:48



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Vackert skapat både i färg och ord. Och tavlan är helt magnifik.
2018-09-11

  Johan Strömstedt
Den inre vandringen är spännande.
Överskottsenergin du talar om, byt ut ordet till kreativitet. En egenskap och en gåva, som endast ett fåtal kan slösa med. Bra text.
TIPS: Fördelen med "arkiv byrålådan" är att den går att öppna.
2018-09-10

  Poeten Salvador VIP
Skapa är en sak, att sedan sälja en helt annan och inte alls inspirerande
2018-09-10

    Peter Söderqvist
Fint skrivet om kreativitet, ensamhet och den energi det ger.
2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP