Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag gick in i yogasalen.



när jag gick in i yogasalen idag
var jag i min officekalender
jag gick igenom budgeten
i bergsposition
låtsades använda min ujjayi-andning
men i själva verket hyperventilerade jag bort något jävligt jobbigt telefonsamtal
i den trebente hunden gick jag igenom morgondagens möten
funderade på en ny hemförsäkring och om keso forfarande var gott

i krigaren
mötte jag min blick i spegeln
kände plötsligt att jag var något mer
än bara kött och ben

i shiavasana
död mans pose
var det plötsligt någon som tog med mig
till blåklockor, humlor och öppna fält
jag försvann in i värmen
alla tankar slapp tänkas

när jag gick ur yogasalen
var jag bara jag







Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 533 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-09-10 20:37



Bookmark and Share


  Respons VIP
Intressant betraktelse. Det verkar som att yogan kan fungera när tankarna kring vardagslivet kan tyna bort.
2018-09-11

  Aisha VIP
som en gammal inbiten yogi så blir jag helt överlycklig över dessa ord!
Och den sista versen med blåklockorna och humlorna är helt hänförande....!!
Tack!
/Aisha
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP