Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


SKURA I SKURA

 

i skura de klura

i skura skurar alla

i skura skurar falla

i skura ingen mer sura

i skura ingen kan mura

i skura svara man glatt i lura

i skura hugger man ej ned en fura

i skura man tillsammans i natten kura

i skura kan alla sjunga och spela på gura

i skura regnar det då ropar var enda en hurra

i skura hemåt man gå medan alla på visan tralla

i skura finns inga hus under bar himmel sover de alla

 

i skura är alla lika inför varandra

alla saknar de tak över huvudet

i skura kan ingen stängas ute alls

för i skura finns det inga dörrar

 

i skura får alla en kram

i skura kan man sova under gran

i skura leva alla lyckliga barn

i skura delar alla på allt ifrån livets kvarn


i skura måste alla vara snälla

för i skura kan man ingen in bura!
 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-27 20:07



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Här regnar det i skura-r
2018-09-27

  Fulbergarn
va nura
i skura
2018-09-27

  Bodingen VIP
I skura man kan ingen in bura
2018-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP