Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


alla dagar räknas

 

Honungen glaserade sig på huden i hettan och vad kan jag säga till mitt försvar. Och där ur alla somrar vaskar ditt guld sina händer. Sanningar förödmjukade. Troll och älvor åsidosatta. Kan man då kalla det svek. Svek jag. Svek du. Jag önskar jag kunde välja den lätta vägen.

I vart steg får vi plocka våra stenar.

Din luft över min kropp. Min ilska genom ditt huvud. Sammet ligger och vilar i dagbädden. Den är från Peru. Och i allt där vi står brottas våra svettdroppar som de vore för sig. Vi står lugnt på sidan och väntar.

Vem är din ärkeängel nu.

Pudra luften ren från partiklar och böj din nacke rak. Vänta dig inget och lev ditt allt. Storma fästningen på andra sidan världen och bjud in alla främlingar i din trädgård. Så står dig allt tusenfalt åter. Och åter är du.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-16 19:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Full av liv och känsla!
2018-10-18

  Bengt H VIP
Texten bjuder in alla läsare till poesins trädgård.
2018-10-17

    ej medlem längre
I ord färgade av vemod och smärta finns en livsbejakelse att möta livet modig. Älskar lenheten i dina ord som smeker läsaren hudlös.
2018-10-17

  Blomma-Stjärna VIP
alla dagar räknas och varje dag kan vi vara oss själva
och då står oss allt tusenfalt åter!

fin prosatext!
2018-10-16

  cilax VIP
bra denna
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP