Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stora blå

Ser jag en Jesusikon
ler jag
inför Gud
och hans enfödde son
men jag kan inte hjälpa
att jag också minns
min Ron
åh, hjärta
blå fågel!

Jag har älskat
ditt milda väsen
dina Jesuslika drag
men att gå höggravid
och föda utan dig
- åh, hjärta
blå fågel!

Jag hade ändå tur
att min dotter hann lära
känna sin far
i 5 år
innan han for
med en enkelbiljett
till det stora blå!

Moa, liksom jag
förbereddes på
att du skulle lämna
oss, världen, allt
för ett klosterliv.

Du var ämnad till tiggarmunk -
och vi gav dig fri!

Lägenheten var uppsagd
jobbet likaså
biljetten till Indien var betald
när du tog farväl
och for
till det stora blå
Nirvana!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-24 18:02



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så fint på alla sätt och vis! Generös dikt, en berättelse som berör. Ledsen för diktarjagets situation där och då med sitt ofödda barn i magen.
2018-12-03

  Lars Hedlin
Starkt och i beröring!
2018-11-27

  Anya VIP
Stark text om att släppa taget om den som vill gå. Vet inte om personen åker till Indien eller dör? funderar på det. Men du skriver ju om att personen vill bli tiggarmunk... Så Indien verkar äkta.


Grattis till en bra text.
2018-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Det finns en makalös styrka i texten, att kunna släppa taget och låta den gå, som längtar bort!
2018-11-26

    ej medlem längre
Berörande och vackert skrivet.
2018-11-25

  Respons VIP
Mycket kärlek, mycket sorg och respekt för en människa som vill gå sin egen väg trots konsekvenserna.
2018-11-25

  lila fjäderblomman VIP
hjärtskärande - vackert skrivet
2018-11-24

  ULJO
Vad du har gått igenom. Väl och starkt skildrat
2018-11-24

  Kungskobran VIP
Vilket öde

2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP