Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM EN BLOMMA

 

rosa kronan på ditt huvud

med en gloria utav pollen

bladen så skira och spröda 

 

ditt hjärta fylldes av sorg

svämmade över av tårar

förkolnade av branden...

 

som en blomma vissnade du

höstens frostrosor tog över...

bäddade dig ned under löven

 

så kom vintern till att stanna

 

vårens strålar sökte dig bortom

blottade dina mörknande sinnen

blekte bort sotiga rester av snömos

 

där på barmarken synliggjordes livet

den pulserande livskraftiga knoppen

regnet föll tätt väckte dig ur slummern

 

kronbladen darrade när de slog ut

pollenkornen var frimodigare nu

blommandet intensivare än någonsin

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-06 17:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken fantastisk skapelse blomman är. Bland så många andra. Men doften, och färgen och personligheten. Att ta sig tillbaka till livet. Du måste ha gröna fingrar!!
2019-01-09

  M.Eta
Fint om blommans återkomst!
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP