Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till lyssnandet av den sagolika Lhasa de Sela's "La Marée Haute". © Erik Brickman 2006


Tänk om



Tänk om mina händer 

skrev som blomblad, som murgrönan

jag skulle då fylla rummet

med doftande jordmeningar



Tänk om min mun kysstes

som musiken i mina öron

jag skulle då vinna världen

och vandra milsvitt i ett steg



Tänk om jag flög till din famn

och landade där fjädermjukt

du skulle då inte märka något alls

förrän det var för sent



då, när kyssen på dina läppar

tryckts,

i din blicks vändande.




Fri vers av Arowana
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-06-19 21:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gud vad den är fin. Och alldeles särskilt de första fyra raderna. Glömde säga det nyss.
2006-06-19

    ej medlem längre
Kunde inte låta bli att lyssna på låten medan jag läste texten...
Längtan med stort L. Underskönt.
2006-06-19

  Last Word Spoken
Instämmer med fröken NoMi F,
tänk om... härliga fantasier..
underbar dikt!
2006-06-19

    NoMi F
Detta är en otroligt vacker
poesi
jag njuter i varenda rad,
i varje bokstav
Tänk om...
Mycket fin innerlig dikt
2006-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana