Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mirakel eller slump - en försmak av vår

vet inte om det är ett mirakel
att vi finns till
eller är det en slump

att planeten har ljus
och ljuset drar
fram livet

fram ur den hårdaste mark
kommer vintergäck och snödroppe
och vinröd knopp av julros

fåglarna sjunger ivrigt
säkrare för var dag
tideli ti ti
kom, nu
låt oss bygga bo

mest förvånad blir jag nog av humlan
sådant ett lent runt baktungt kryp
som inte ska kunna flyga
men flyger ändå
-
men kanske är du inte en sån typ
som tycker om att beundra och förvånas
och du är inte ensam
om att vara skeptisk
till allt som beter sig
gudomligt som Moder Jord
som fortsätter föda oss små liv!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-06 00:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väl skrivit med känsla och insikt!
2019-02-07

  lila fjäderblomman VIP
tycker om din filosofiskt vackra betraktelse över livets magiska förunderlighet :)
2019-02-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En ljuvlig betraktelse över alla naturens under, som återkommer varje vår. Ett livets mirakel, att förundras över.
2019-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Jag ser mig förvånat omkring
förstår inte allt som är
men känner glädje och tacksamhet
att få vara här.
Bra skrivet!

2019-02-06

  Anya VIP
Fint om existensen. Jaa vad är mening, öde, slump? Tål att tänkas på.
2019-02-06

  Kungskobran VIP
Humlan borde inte kunna flyga inte en jumbojet heller.

Fint skrivet av dig
2019-02-06

  ULJO
Så bra skaldat
2019-02-06

  KattenKin VIP
Hela dikten är som en mysig humla, helt underbart att läsa dina betraktelser, jag njuter i fulla drag. Tack! :)
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP