Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

världens bästa skådespel

"Stor bil"
säger Freja
"Tut-tut"

Vi går på lera
förbi en mångfald bilar
och kiosker, tapetserade
med falafelmenyer

En dam med två vov-vov-ar spatserar
Freja lutar sig framåt i sin vagn
som om hon blivit erbjuden
världens bästa skådespel

Hon kan själv gå upp för trappor
om jag håller henne under armarna
fort går fötterna i trappa efter trappa
ända fram till egna dörren

En kryddig god doft, slår emot oss
Pappa lagar lasagne med béchamelsås
Freja blir lyft så hon kan se grytorna på spisen
"Mat, mat, mmmm-mmmm, ajabaja, vamt-vamt"

Äntligen kommer mamma
som just gjort sista illustrationen
till en beställningsbok
men om det vet Freja inget

Freja vet bara att livet är bra
när mamma kelar med henne
och bär henne till matbordet
där alla är samlade!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-13 21:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2019-02-17

  Respons VIP
Det goda nära livet i barnperpektiv. Livets underverk i vardagen. Du har blicken och konsten att formulera.
2019-02-17

  lila fjäderblomman VIP
dessa UNDERbara små människobarn!
2019-02-15

    Dan Myrbeck
Härlig beskrivning
av dito barn och
dess upplevelser!
2019-02-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken lycka för en liten människa att upptäcka världen och ha en kärleksfull barndom! Jag ser den lilla framför mig! Underbart fint skrivet!
2019-02-14

  Kungskobran VIP
Härlig text sett ur Frejas perspektiv
2019-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Blir glad när jag läser om lilla Freja som får växa upp i kärlek, värme och gemenskap!
2019-02-14

    ej medlem längre
Fint om lilla Freja.
2019-02-13

  ULJO
Dessa härliga barn
2019-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP