Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stig in i kväll och hopp

Gatornas gula lyktor gnistrar mot oss
och vi låter oss tjusas av blänket

en regnvåt gulgrå asfalt
lockar tigerrandiga fantasier

bilbrus och bullerbröl
stängsel och grustag
stör likt ett oblitt öde

snart skyndar vi vidare bort
mina tankar och jag

vi väljer en sammetsmörk stig
och en mild
smekande vind...

där tystnaden öppnar sin famn
en uggla hoar
bland grenar

lugn
rund, gyllene blick
fjädermjuk och vän

följer lugna vingslag
mot en rymd av dunkla ord

tankarna färgas i ett gap
av blodrött och orange

det eldfängda sprakar upp
jorden trycker på

under mina fotsulor
hoppet går

leklystet och ivrigt
hit och dit

som en liten trollälva
som är trygg nog att våga pröva rädsla

jag tänker nu på Freja
som jag lekte med igår

vinröda sidenlika knoppar uppstår
från ingenting annat än hopp

hungrigt andas jag in
ett flertal nyheters färg
och behag

sirligt böjda drömmar
i nattens silvermatta

min blick
och själ
förändrar

jag flyger
vild
och fri







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-21 19:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vacker lunk i din text. Finns så mycket glädje över livet i dina ord. värme strålar genom skärmen. Dina ordval är strålande, faller särskilt för: "tigerrandiga fantasier ". Härligt.
2019-02-27

  Lars Hedlin
Fint och magiskt!
2019-02-25

  lila fjäderblomman VIP
Håller med föregående skrivare, underbar!
2019-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar naturlyrik i symbios med känslor av glädje och hopp.
2019-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skrivet om tankens magi
känna att man flyger vild och fri!
2019-02-22

  Mickelina
Underbar! Den tar mig iväg i fantasins värld.
2019-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP