Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidig kväll

Det är tidig kväll
flickan har ätit sig mätt
hon leker med mamma
som ler och brer ut armarna
men oväntat
kastar den lilla sig bakåt
ramlar ur sängen
och slår huvudet
och gråter
- mamma blåser
nynnar och klappar
och vaggar
precis så länge
som behövs
det vill säga
tills Freja
är lugn och mjuk
glad och lättroad
igen
- då vinkar älvatrollet så sött
och ger hej-då-ses-snart- kramar
och vi, mormor och borfar
jodå - borfar, bonusfar -
vinkar lättade tillbaks
redo för vägen tillbaks till Lund




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-27 20:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så härligt du skriver om vardagshändelser!
2019-03-06

  ULJO
Så fint i kvällens linda
2019-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Underbart att lilla Freja får växa upp i kärlek, värme och gemenskap, den bästa starten i livet en liten unge kan få!
2019-03-01

  Respons VIP
Skönt för ett barn att växa upp med så omsorgsfulla nära&kära.
2019-02-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint du fångar stundens gråt och glädje. Och borfar, var ju smart!
2019-02-28

  KattenKin VIP
"borfar" så underbart! Aldrig hört förr!
Skönt med besöksavstånd till barnbarnen.
Du får fram det så levande. Fin text.
2019-02-28

  Rise Little One
Bra fångad stund från livet...
2019-02-28

  Lars Hedlin
Mycket mycket fint :)
2019-02-28

  Lars Hedlin
Mycket mycket fint :)
2019-02-28

  Kungskobran VIP
Så fint
2019-02-28

  kerstin skriver VIP
skönt att få den trösten så länge det behövs, den passagen gillade jag.
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP