Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en oväntad talang fick hela bygden att minnas


När Slakt-Åke sjöng



efter sjunde kakan reste han sig upp, svalde
sista kaffet och slog koppen i fatet hårt nog
att spräcka det i flera bitar

duken fick en fläck, men koppen höll



Alla höll förskräckt andan, bara takfläkten
gav ljud ifrån sig. Först då kom den, gråten
som snart urartade i en plågsamt fin sång




rösten var hans men sången kom nog från
något övervärldsligt väsen, kanske en ängel







Fri vers av Gawain VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-13 01:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kanske var gossen en mental släkting till 'Mördar-Anders', som nog inte 'tog kål på' svarta sniglar i någons paradisiska trädgård... Här finns minsann en härligt blandning av 'skriftlärda' att läsa av och lära av och du är bara en av många. Texten har gjorts sig förtjänt av ett fång vita blå och röda blomster o nyanser från blommande äng.
2019-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP