Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...att åka buss mellan närkommuner i norrort till Stockholm är en svindlande utmaning ...


SVINDLANDE

morgonen är vacker

lindallen grönprunkande

köerna ringlar sig fram

över landskapets kurvor 

 

på en buss sitter dem

farmor med barnbarn på 6år

tysta lugna tålmodiga

 

bussen slingrar sig fram

över åsar backar enfiliga gator

en väg på 1.2 mil tar 40 minuter

sen blir det byte igen... regnet öser ned

 

korsa en 90 väg med ett barn

i rusningstrafik? hjärtat i halsgropen

hålla koll på allt och stålsätta sig

inget får gå fel då mister de livet

 

trafiken rusar buss efter buss går förbi

farmor och barnbarn suckar djupt

nu har resan pågått över en timma

men till skolan ska de ta sig i alla fall

barnbarnet skall lämnas och farmor åka hem

 

när farmor kommer på bussen 

trafiken flyter åter igen men men...

sen vänta 25minuter på nästa buss

solen skiner igenom molnen

farmor sätter sig att skriva några rader

det är svindlande att gå upp i ottan

kvart i sex... men vackert på något vis

 

på poeter.se finns det mottagare

läsare som har idéer tankar kunskap 

som själva delar sina inre erfarenheter

komprimerar dem till ordflöden

likt ett blodomlopp 

en puls...

som håller själen levande

ett tag i sänder

 




Prosa av Solstrale VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-05 08:13



Bookmark and Share


  Roger VIP
Lysande beskrivning hela vägen fram till slutet. Jag tror inte att jag skulle kunna bo i Sholm, jag har varit på besök några gånger o får nästan direkt panik och blir helt utmattad... Men jag vet hur vacker det kan vara också.
2019-09-07

  Bodingen VIP
Bara man slipper bussresan hem från Ålandsfärjan, fy fan vilket liv!
2019-09-06

  ULJO
Bussturer kan vara en resa. Mycket kan hända men många inspirationer och erfarenheter följer. Inga resa är den andra lik.
2019-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP