Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag tog mitt hjärta i en doggybag

 

Du,

 

 

slog försiktigt igen menyn,
log sparsmakat
och räckte över notan

 


och jag tog mitt hjärta,
där och då, i en "doggybag"
Alla kyssarna blev bubbligt rödvin
i botten av påsen. Dina ögon smulor
doften av dina kryddor
Doften av din chilihetta kittlade ännu
i gommen.
Krossade cashewnötter, ringlande nudlar
i mina rötter, lime, c-vitaminer,
nyttiga grönsaker
och skvättar soja, soja, soja

 

 


Och jag minns att jag spelade
“Bad Things” med Snoh Aalegra
på bussen mot Ropstens t-banestation
och att jag låtsades vara kall i november,
inte kunde bjuda samtliga resenärer,
kanske på väg på söndagsbrunch eller
en shoppingrunda, på ett leende

 

 


De kunde ju inte veta,
de kunde få tro att jag varit
på en blöt utekväll med vännerna

 

 


Inte att jag bär hem mitt hjärta
i en svanenmärkt doggybag
Och att jag kommer ägna resten
av söndagen åt att äta resterna
i knät i soffan framför tv:n,
att tvätta tårar i 60 grader
och lämna in jackan på kemtvätt,

 

 

365 meter bort!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-10 17:02



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Expressivt. Engagerande...
2019-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Just det...Shout Stone subway station.

Svårslagna metaforer.
2019-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP