Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


målning: Solstrale…


VANDRARE I SKOGEN VÄCKER POETENS KALL

 

de samlades bakom människorna

ställde sig i deras skugga, frivilligt

de gav sig aldrig någonsin tillkänna

 

som tysta osynliga stoder såg vi dem

i trädets skugga smälte de in perfekt

i vår egen smög de efter oss ljudlöst

 

aldrig skulle vi förstå deras härkomst

de talade eller visade sig aldrig för oss 

lyssnar man noga kan vi höra suset...

 

vi blandar ihop det med trädkronans 

viskande gräs där vinden leker fram

inne i suset är andetagen förklädda 

 

i de böljande vågornas skvalp finns de

i de forsande älvarnas förtrollande brus

de magiska formler som föder poetens kall

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-16 22:05



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Denna aura som kan förnimmas när poesi föds och när poesi andas in.
2019-10-16

  L.byström
Vacker målning och text som berör med vackra bilder.
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP