Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale…


PÅNYTTFÖDELSENS KONST

 

Filosoferar...

ja detta är en konst att överleva och att skapa sig ett liv och att använda kreativiteten för att få dagarna att gå ihop... konst är även i detta den förmåga livskonstnärer erövrar vilket många gånger just får en konstnär att födas och startar gnistan till att vilja förmedla, bearbeta genom att sätta form, färg, ord, rörelse, toner och rytm till världen - liksom i detta pånyttfödelsen verket då kan ses som... på samma gång. skeendet störtar och skapar omedelbart behovet att uttrycka känslan. när insikten om skeendet nått fram. utrop som kommer på reflexen. likväl andemeningen i händelsens centrum som får en upphöjd betydelse.

minnet som registrerar och skapar förutsättningen. den om vad detta är för en händelse. den lärande processen är där. formen för skeendet redovisas i en direkt anekdotisk reflektion. detta måste jag aldrig glömma. eller detta ska jag alltid komma ihåg. att skapa konst kan då konservera minnet i flera nivåer i medvetandet. lärdomen blir då så mycket mer än ett minne. skapandet av ett verk blir något att ta på. något att dela med sig av. betraktas av andra och få möjlighet till interaktion på grund av. därför är alla livsnycklar en levnadskonstnär erövrar liksom penslarna. själva livet är dess kanvas... så föds människan på nytt... lämnar sakta det som smärtat och  förvandlar det till konst i alla dess former...

 

 

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-10-30 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP