Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick lite tankar till en bild som min gode vän och fotograf Leif Baggström har gjort Bilden tillhör honom och får ej kopieras.


November kväll December morgon

November kvällen andas 

och frost bildas i både gräs och sjö

 

Jag hörde någon kalla mitt namn.

 

Natten glittrade och glänste 

i månens klara sken.

 

Igen hörde jag mitt namn i brisen.

 

Det är så vackert just här där jag lever

står i morgon rocken med en kopp te

klockan är 0515 och jag kan inte sova

så jag möter morgonen istället.

 

Och än en gång hörde jag någon eller nått

ropa mitt namn, nu än närmare.

 

Dimman som rullar över sjön i slowmotion 

ger mig en slags ro i själen

ända sen jag var barn så har jag trott

att dimma och dis var vilsna själar, otroliga våldnader

förlista sjömän, andar i flykt, rotlösa demoner

spöken som irrar rotlös, ingen ro inget ljus.

 

Men sånt är väl bara skrock och inget att tro på

det är ju bara inbillning, man är ju vuxen nu.

 

Plötsligt hör jag mitt namn igen

viskande tätt intill mitt öra men det är ingen där

hjärtat slår hårt i bröstet så jag tror det skall

slå hål och hoppa ur min bringa.

Känner mig tafatt och vet inte var jag skall göra

av mina händer som skakar likt trummvirvlar 

nånting rör vid mig och det smyger sig en känsla

upp längs ryggraden och jag har svårt att andas jämnt.

 

Och då ser jag henne

hon dansar i skogsbrynet 

genom diset svävande över sjön

Mot mig....

 

Och hon viskar

....Laaaassssseeee....

kom och dansa med mig

möt mig på sjöns mittpunkt 

låt oss dansa skratta och älska

och möta vintern tillsammans i våra armar.

 

Fröken frost är här med vintern och december.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 590 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-01 12:48



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, så drömskt och vackert, berörande.
2020-04-26

  Maria Zena Viklund
Väldigt vackert skrivet!
2019-12-22

  Lars Hedlin
Mycket bra och fin text!
2019-12-08

  morgonstjärna VIP
vilken läcker text och fotot
det kan vara allt ifrån en tomteluva
till vad som helst
:D
2019-12-07

  SatansSon VIP
Hörru "Lasseman"!
2019-12-07

    sunnanvind
Detta gillas av din duva.
Mvh Sunnanvind
2019-12-03

  ResenärGenomLivet VIP
Nästan som en saga...man bara undrar vad som ska hända när man läser...bra skrivet...passande till bilden...
2019-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP